főoldal Állati hírekPraktikumÁllatvédelemBulvárBűnügyKépek / Videók
Keresem Találtam Eladok Veszek Örökbeadok Befogadok Tenyésztők Eseménynaptár
Praktikum
Szúnyogszezon van! Nem gondolná, de kedvencét nagy veszély fenyegeti ezáltal! Életveszélyben van a kutyája és nem is tud róla? Nem nem csak a kullancsok miatt, egy egyszerű szúnyog is hálált okozhat nekik mint hordozó. Igen a szívféregről van szó most a szúnyog szezon közepén. Figyeljen a megelőzésre és kedvencére! Cikkünk most erről szól.
Életveszélyes a szúnyogcsípés kedvencére! Nem tudta? A szúnyogok hordozói a szívférgességet okozó parazita lárváinak, amely emberre nagyon ritkán és kismértékben veszélyes, de kedvencére - legyen az macska, kutya, görény, nyúl bármi más - életveszélyt jelenthet! Kutyáknál például minden ötödik fertőzött már. Részletek a cikkben.
A kert és a kutya - lehetséges a békés együttélés? A kertes házban élő kutyatartók számtalanszor találkozhattak már a problémával, hogy a házi kedvenc mellett szemet gyönyörködtető kertet fenntartani bizony nem könnyű feladat. Ráadásul egyes kutyák előszeretettel esznek meg bizonyos lágyszárúakat, ami aggodalomra is okot adhat, mivel a növényekre kijuttatott különböző vegyi anyagok ártalmasak is lehetnek. Lássunk pár tippet, hogyan lehet boldog kutyánk és szép kertünk egyszerre.
Praktikus tanácsok állattartóknak Nyakörv, spot-on és tabletta - melyik módszer a legjobb a kullancsok ellen és mi alapján válasszunk
Talán még nem késő, ezért jó ha tudja.... Magas láz, vérfesték-vizelés, lebénult szemizmok - ezeket okozhatja a kullancscsípés a kutyáknál és a macskáknál! A kullancs alattomos vérszívó. Rengeteg betegség kórokozóját terjeszti, de sokszor nem is gondoljuk, hogy a kutyánk vagy a macskánk azért lázas, étvágytalan, azért lett hirtelen agresszív vagy sántult le, mert hetekkel korábban megcsípte egy kullancs. A cikk arról szól milyen gyanús jelekre kell odafigyelnie a gazdiknak a kullancsszezonban.
Kullancsirtó- és kullancsriasztó nyakörv teszt 17 többféle hatóanyag-tartalmú, kutyáknak szánt kullancsirtó- és kullancsriasztó nyakörvet tesztelt az elmúlt éveben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Szupermenta csapata. A hatóság laboratóriumában többek között a hatóanyag-tartalmat vizsgálták a szakemberek. Súlyos problémák nem akadtak, három kullancsriasztó nyakörv gyártója viszont kisebb hibák miatt figyelmeztetésben részesült.
Kutyanyakörv macskáknak? Gondolta volna, hogy nem rakhatunk ugyanolyan bolha-és kullancsirtó, vagy riasztó nyakörvet kutyánkra és macskánkra egyaránt? Emiatt kénytelenek vagyunk két fajtát vásárolni? Cikkünkből kiderül miért!