főoldal Állati hírekPraktikumÁllatvédelemBulvárBűnügyKépek / Videók
Keresem Találtam Eladok Veszek Örökbeadok Befogadok Tenyésztők Eseménynaptár
Állati hírek
Feltámaszthatjuk a mamutokat? Négyezer éve halt ki a gyapjas mamut, de amerikai tudósok szerint a géntechnológiának köszönhetően akár két éven belül újra "legyárthatják" az ősállatot.
Állatbörtön: rabok vigyáznak a cellákban lakó kutyákra, macskákra Ez a börtön, mely egykor veszélyes gyilkosoknak és erőszakolóknak adott otthont, most kutyákat és macskákat "tart fogva".
61 millió éves óriáspingvin-kövületet találtak Új-Zélandon Egy óriáspingvin 61 millió éves kövületére bukkantak Új-Zélandon. A lelet arra utalhat, hogy a pingvinek a véltnél jóval korábban, talán a dinoszauruszokkal egy időben fejlődtek ki.
Futószalagon születnek a zsiráfok a budapesti állatkertben Bár a Fővárosi Állat- és Növénykertben 1868 óta foglalkoznak a zsiráfok tartásával és szaporításával, most először fordult elő, hogy egy naptári éven belül három zsiráfborjú is született. Már az idei év első napján is világra jött egy kiszsiráf, február 15-én pedig további kettő látott napvilágot. A jövevényeket már korlátozás nélkül látogathatja az Állatkert közönsége.
Madárinfluenza: a teljes abádszalóki fácánállományt lemészárolt a járvány A Földművelésügyi Minisztérium közölte az MTI-vel, hogy miután a hétvégén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal budapesti referencia laboratóriuma kimutatta a madárinfluenza vírusát, mintegy tízezer fácánt, a teljes állományt meg kell semmisíteni az abádszalóki Hubertus Vadásztársaságnál.
Ezrek búcsúztatták a hazaköltöző pandát Washingtonban Bao Bao az amerikai állatkert egyik legnépszerűbb lakója volt, ezentúl Kínában járul hozzá a populáció növekedéséhez.
Már a bolhaírtót is hamisítják! Hamis állatgyógyszer forgalmazásáról értesült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A "Neostomosan koncentrátum A.U.V." szer kutyák külső élősködők elleni kezelésére szolgál. A hamisítványok elsősorban a keleti országrészben (Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben) érhetők el, nem engedélyezett kiszerelésben, román nyelvű csomagolásban. Az ügyben a NÉBIH feljelentést tett.